Minimumlonen per 1 juli 2023 in Nederland & in Duitsland

De brutobedragen van het wettelijk minimumloon en het minimumjeugdloon in Nederland worden per 1 juli 2023 verhoogd.

De nieuwe bruto bedragen zijn als volgt voor 21 jaar en ouder:

  • € 1.995,00 per maand;
  • € 460,40 per week;
  • € 92,08 per dag.
  • €  11,51 per uur bij een 40-urige werkweek, € 12,12 bij 38 uur per week en € 12,79 bij een 36 urige werkweek.

Flair Recruiters FleX Professionals 4 The Best Job Match!!!

Het minimumloon geldt voor alle werknemers vanaf 21 jaar en ouder tot de AOW-leeftijd.

Ook Flexwerkers, zoals thuiswerkers of oproepkrachten en buitenlandse werknemers hebben recht op het minimumloon.

Werkgevers die buitenlandse werknemers inhuren of buitenlandse werknemers door aan- of onderaanneming laten werken zijn er ook verantwoordelijk voor dat deze werknemers minstens het (Nederlandse) minimumloon krijgen.

Het minimumloon in Duitsland kan per deelstaat verschillen, laat je vooraf als werknemer of als werkgever goed informeren. Zeker als men in Duitsland gaat ondernemen. Of als je met Nederlands personeel de grens overgaat naar Duitsland zijn er veel spelregels, die je als ondernemer behoort te weten. Vanaf 1 januari 2023 is dit minimumloon in Duitsland verhoogd. Voor vakmensen gelden in Duitsland vaak hogere minimumlonen, ons advies laat je vooraf en tijdig hierover informeren. Heb je hier vragen over bel dan met Mr. Bill G.H. Lubliek LLM Bedrijfsjurist & Concernadviseur, op 026 446 32 81 of e-mail naar Lubliek@Flairoffice.nl dan maken wij er direct werk van!

Wil je veel meer weten over het uitzenden en het Flexwerk in Duitsland, dan adviseren wij om een professionele relatie van Flair Recruiters in te schakelen die in Kleef Duitsland zijn gevestigd en via hun Nederlandse website vindt je alle info zie “Uw partner voor het zakendoen in Duitsland!” via Strick.nl wil je een GmbH oprichten, fuseren met een Duits bedrijf of de Duitse belastingzaken laten regelen of een juridisch geschil met een Duitse organisatie laten afwikkelen, als ondernemer wil je één aanspreekpunt voor alles wat geregeld moet worden op de Duitse zakelijke markt. Als full service advocaten- en belastingkantoor helpt Strick ondernemers te navigeren, zodat men succesvol de Duitse markt op kan. Wil je liever e-mailen dan kan dat via kanzlei@strick.de of het kantoor rechtstreeks bellen via +49(0)282172220.

Geef een reactie