Geen risico i.v.m. de WAB de WULBZ & de WVLZ

In geval van ziekte van uw medewerker geldt de wettelijke Loondoorbetalingsverplichting op basis van de WULBZ en de WVLZ. De WULBZ waarin de wettelijke loondoorbetalingsverplichting is geregeld duurde 52 weken, waarin de werkgever het loon moet doorbetalen in geval van ziekte. In de WVLZ is deze termijn met nogeens 52 weken verlengd. Dus de totale termijn van doorbetaling bedraagt 104 weken. Hierna kan de werkgever ontslag aanvragen. Per 1 januari 2020 geldt de Wet Arbeidsmarkt in balans afgekort de WAB, vanaf dag 1 geldt de nieuwe Transitievergoeding, heeft u vragen dan kunt u direct bellen met 026 446 32 81, u kunt vragen naar Mr. Bill G.H. Lubliek LLM bedrijfsjurist & Concern Adviseur. 

De werknemer kan in geval van ontslag en het voortduren van ziekte een beroep doen op de WIA de opvolger van de WAO.

Heel vaak spelen ook op basis van allerlei afspraken in CAO’s, het moeten uitbetalen van wachtdagen in geval van ziekte van personeel en het moeten doorbetalen van het salaris tijdens het ziekteverzuim. Dit speelt niet bij een uitzendkracht. Als u zelf een uitzendkracht neemt is dit in geval van ziekte een groot kostenvoordeel. Via onze twee Arbodiensten wordt de medewerker tijdens het ziekteverzuim begeleid en zij zorgen ook voor de loondoorbetalingen.

Een tweede voordeel is dat Flair Recruiters direct voor u vervanging kan zoeken voor de zieke werknemer. Op grond van ons data-bestand is een selectie snel realiseerbaar. Dus een goede kans om de personele uitval zo beperkt mogelijk te houden. U heeft dan weinig of geen productieverlies.

Bel direct met 026 – 446.32.81 en Upload hier uw vacature bij onze intercedent, e-mailen kan natuurlijk ook naar Info@Flairoffice.nl wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. Ons credo luidt niet voor niets : Het is prima werken…… met Flair!!!