Sollicitatietips

Flair Recruiters FleX Professionals 4 The Best Job Match!!!

Wil je solliciteren maar heb je geen idee hoe dat moet?
Lees dan de volgende tips en kijk naar de korte instructiefilm, om zo goed mogelijk voor de dag te komen!

 • Zorg altijd voor een foutloze sollicitatiebrief. En bereid je brief heel goed voor. Dit is namelijk het eerste dat gelezen wordt bij een sollicitatie.
 • Zorg ervoor dat je cv duidelijk en overzichtelijk is opgesteld. Je persoonsgegevens bovenaan, daarna je opleidingen gevolgd door je (recente) werkervaringen.
 • Vergeet ook niet een kort profiel te maken.
 • Stuur je cv ook altijd mee bij een sollicitatie, wel of niet voorzien van een (recente) pasfoto.
 • Zorg dat je (altijd) op tijd bent op je sollicitatiegesprek. Bereid het sollicitatiegesprek goed voor. Maak gebruik van de routeplanner als je de weg er heen niet kent www.routenet.nl. Ben je in het bezit van een Tom Tom, IPhone, Smartphone of een ander navigatiesysteem, stel deze dan een dag van te voren in op de juiste locatie.
  Googel Maps of de App van Waze zijn in dit geval ook een hele bruikbare applicaties.
 • Mocht je onverhoopt toch te laat zijn of verhinderd zijn, bel dan op tijd om dit door te geven. De afspraak kan dan verschoven worden. Kom je zonder reden niet opdagen dan laat dat een verkeerde indruk achter en is het meestal niet meer mogelijk een nieuwe afspraak te maken.
 • Bedenk van te voren wat jij verwacht van de functie en wat je eventueel zou willen weten. Stel ook gerust vragen tijdens het gesprek. Je zit er niet alleen om vragen te beantwoorden maar ook om vragen te stellen.
 • Kun je bijvoorbeeld bij een werkgever op gesprek, zorg dan dat je ook daar goed voorbereid naar toe gaat. Probeer vooraf het nodige over het bedrijf te hebben onderzocht, je kunt informatie verzamelen door te Googlen en wellicht uit sociale jaarverslagen info te halen. Zo kom je goed voorbereid over.
 • Vermeldt ook in je cv referenties, als het kan onder vermelding van naam en functies van degenen die je als referentie opgeeft.
 • Natuurlijk moet je vooraf opgegeven referenties informeren, dat men gebeld of gemaild kan gaan worden.

Via Youtube kun je verder tal van voorbeelden downloaden en op je gemak bekijken en er je voordelen mee halen. Zie hier een kort filmpje over sollicitatietrainingen, deel I gaat over het maken van je cv.

Mocht je toch nog vragen hebben, bij het schrijven van een goede sollicitatiebrief kun je altijd je vragen hierover naar Flair Recruiters e-mailen. Vraag een kostenopgaaf voor sollicitatie-trainingen o.a. voor het maken van een succesvolle cv. Telefoonnummer 026 446 32 81.

Het is prima werken met Flair!!!